Super Brevet Scandinavia

 

 Næste SBS finder sted
15 - 18 august 2025. 

Start i Hirtshals og mål i Kristiansand, hvor der er færgeforbindelse til Hirtshals.

Hjemmesiden vil blive opdateret i løbet af 2024 

 

 1200 km med passage af 2 landegrænser, gennem 3 lande og 3 overnatninger undervejs.


Mens du venter på den næste SBS, kan du opleve eller genopleve SBS 2022 her:

 

SBS 2022 blev kørt fra den 19 - 23 august 2022. Vejret var venlig stemt det meste af vejen og 34 deltagere kom i mål i Kristiansand indenfor tidsfristen.  

Vi vil takke alle deltagere, hjælpere og øvrige involverede for at SBS 2022 blev en succes og en stor oplevelse for alle. Vi vil også takke for de flotte billeder, interessante historier og spændende beretninger som flere af deltagerne har delt på Facebook siden  Audax DK


Opdateret 07.09-2022______________________________________

 

 
 Super Brevet Scandinavia (SBS) er et fællesnordisk langdistancecykelløb, der arrangeres af Audax Clubs Nordiques. Løbet køres hvert 4 år og afvikles i 2021 for 8 gang. Løbet passerer 2 landegrænser, går gennem 3 lande med hvert sit meget forskellige terræn og karakteriseres ved, at det starter og slutter i hvert sit land. 
SBS starter i Danmark, Hirtshals i Nordjylland og når mål i Kristiansand i det sydlige Norge.
 
Løbet er i princippet en tur rundt om Kattegat og Skagerak. Ruten går i Danmark ned gennem Jylland og tværs over Sjælland til Helsingør hvorfra der sejles til Sverige. I Sverige følger ruten Kattegat-regionen til den Norske grænse.  I Norge følges Oslofjorden, som krydses med færge ved Moss. Herfra ned gennem Skagerakområdet til Kristiansand sydligst Norge og kun en lille sejltur væk fra startstedet.
 
Den samlede distance er lidt mere end 1.200 km plus 5 færgeoverfarter over fjorde, sund og bælter. Det hele skal gennemføres inden for 90 timer.
 

Løbet køres efter samme regler som det legendariske Paris-Brest-Paris. SBS er derfor ikke et cykelløb, men er en 'brevet', som er et fransk ord, der betyder 'diplom' eller 'prøve'. Man kører ikke mod de andre deltagere, men alene eller sammen med dem, som det passer.

Der kan kun deltages ved køb af en fuld overnatningspakke, der omfatter overnatning ved start, to ophold i Sverige, et i Norge og ved målet i Kristiansand. I pakken er også morgen- og aftensmad og transport af en taske mellem overnatningsstederne, mens der i overensstemmelse med de franske regler ikke ydes support på selve ruten.

S-B-S er en enestående cykeloplevelse. Hjemmesiden her vil sørge for, at alle interesserede får de nødvendige informationer i tiden op til brevet'en. Det vil også være her, at deltagerne kommer til at tilmelde sig til arrangementet.