Super Brevet Scandinavia

 

 19 - 22 august 2022. 

 

 1200 km med passage af 2 landegrænser, gennem 3 lande og 3 overnatninger undervejs.

 

Tilmeldingen til SBS 2022 er åbnet den 10. januar 2022. SBS der med sin profil jo i sig selv er et internationalt løb, får på baggrund af de foreløbige tilmeldinger også denne gang deltagelse af mange randonneurs fra det meste af verden. Vi glæder os derfor til at byde velkommen til og møde alle deltagere fra ind- og udland til turen gennem vores 3 nordiske lande i midten af august.

 

Tilmeldingen til SBS er slut. Vi ser frem til at møde alle deltagerne ved start den 19 august 2022

 


OBS! Ved starten skal deltagerne fremvise dokumentation for at de er fuldt vaccinerede mod Covid 19.

 

 

Opdateret 22-01-2022______________________________________

 

 
 Super Brevet Scandinavia (SBS) er et fællesnordisk langdistancecykelløb, der arrangeres af Audax Clubs Nordiques. Løbet køres hvert 4 år og afvikles i 2021 for 8 gang. Løbet passerer 2 landegrænser, går gennem 3 lande med hvert sit meget forskellige terræn og karakteriseres ved, at det starter og slutter i hvert sit land. 
SBS starter i Danmark, Hirtshals i Nordjylland og når mål i Kristiansand i det sydlige Norge.
 
Løbet er i princippet en tur rundt om Kattegat og Skagerak. Ruten går i Danmark ned gennem Jylland og tværs over Sjælland til Helsingør hvorfra der sejles til Sverige. I Sverige følger ruten Kattegat-regionen til den Norske grænse.  I Norge følges Oslofjorden, som krydses med færge ved Moss. Herfra ned gennem Skagerakområdet til Kristiansand sydligst Norge og kun en lille sejltur væk fra startstedet.
 
Den samlede distance er lidt mere end 1.200 km plus 5 færgeoverfarter over fjorde, sund og bælter. Det hele skal gennemføres inden for 90 timer.
 

Løbet køres efter samme regler som det legendariske Paris-Brest-Paris. SBS er derfor ikke et cykelløb, men er en 'brevet', som er et fransk ord, der betyder 'diplom' eller 'prøve'. Man kører ikke mod de andre deltagere, men alene eller sammen med dem, som det passer.

Der kan kun deltages ved køb af en fuld overnatningspakke, der omfatter overnatning ved start, to ophold i Sverige, et i Norge og ved målet i Kristiansand. I pakken er også morgen- og aftensmad og transport af en taske mellem overnatningsstederne, mens der i overensstemmelse med de franske regler ikke ydes support på selve ruten.

S-B-S er en enestående cykeloplevelse. Hjemmesiden her vil sørge for, at alle interesserede får de nødvendige informationer i tiden op til brevet'en. Det vil også være her, at deltagerne kommer til at tilmelde sig til arrangementet.