Super Brevet Scandinavia

SBS afholdes d.           19 - 22 august 2022


Konceptet for løbet vil forblive det velkendte. 1200 km med passage af 2 landegrænser, gennem 3 lande og 3 overnatninger undervejs.

Tilmelding starter 7. januar 2022. Indtil da kan du læse mere om SBS her på hjemmeside.

OBS! Ved starten skal deltagerne fremvise dokumentation for at de er fuldt vaccinerede mod Covid 19.


 

Opdateret 31-10-2021

______________________________________
 
 Super Brevet Scandinavia (SBS) er et fællesnordisk langdistancecykelløb, der arrangeres af Audax Clubs Nordiques. Løbet køres hvert 4 år og afvikles i 2021 for 8 gang. Løbet passerer 2 landegrænser, går gennem 3 lande med hvert sit meget forskellige terræn og karakteriseres ved, at det starter og slutter i hvert sit land. 
SBS starter i Danmark, Hirtshals i Nordjylland og når mål i Kristiansand i det sydlige Norge.
 
Løbet er i princippet en tur rundt om Kattegat og Skagerak. Ruten går i Danmark ned gennem Jylland og tværs over Sjælland til Helsingør hvorfra der sejles til Sverige. I Sverige følger ruten Kattegat-regionen til den Norske grænse.  I Norge følges Oslofjorden, som krydses med færge ved Moss. Herfra ned gennem Skagerakområdet til Kristiansand sydligst Norge og kun en lille sejltur væk fra startstedet.
 
Den samlede distance er lidt mere end 1.200 km plus 5 færgeoverfarter over fjorde, sund og bælter. Det hele skal gennemføres inden for 90 timer.
 
Løbet køres efter samme regler som det legendariske Paris-Brest-Paris. SBS er derfor ikke et cykelløb, men er en 'brevet', som er et fransk ord, der betyder 'diplom' eller 'prøve'. Man kører ikke mod de andre deltagere, men alene eller sammen med dem, som det passer.

Der kan kun deltages ved køb af en fuld overnatningspakke, der omfatter overnatning ved start, to ophold i Sverige, et i Norge og ved målet i Kristiansand. I pakken er også morgen- og aftensmad og transport af en taske mellem overnatningsstederne, mens der i overensstemmelse med de franske regler ikke ydes support på selve ruten.

S-B-S er en enestående cykeloplevelse. Hjemmesiden her vil sørge for, at alle interesserede får de nødvendige informationer i tiden op til brevet'en. Det vil også være her, at deltagerne kommer til at tilmelde sig til arrangementet.