Super Brevet Scandinavia
 
20 - 24 august 2021 


Status på SBS efteråret 2020

På grund af coronasituationen overvejer organisationen bag SBS om man kan/tør gå videre med planlægningen af SBS 2021 eller om den skal aflyses/udskydes til 2022. Der vil blive taget en beslutning om dette i løbet af efteråret 2020. Du kan holde dig orienteret om status her  på hjemmesiden

______________________________________
 
 Super Brevet Scandinavia (SBS) er et fællesnordisk langdistancecykelløb, der arrangeres af Audax Clubs Nordiques. Løbet køres hvert 4 år og afvikles i 2021 for 8 gang. Løbet passerer 2 landegrænser, går gennem 3 lande med hvert sit meget forskellige terræn og karakteriseres ved, at det starter og slutter i hvert sit land. 
SBS starter i Danmark, Hirtshals i Nordjylland og når mål i Kristiansand i det sydlige Norge.
 
Løbet er i princippet en tur rundt om Kattegat og Skagerak. Ruten går i Danmark ned gennem Jylland og tværs over Sjælland til Helsingør hvorfra der sejles til Sverige. I Sverige følger ruten Kattegat-regionen til den Norske grænse.  I Norge følges Oslofjorden, som krydses med færge ved Moss. Herfra ned gennem Skagerakområdet til Kristiansand sydligst Norge og kun en lille sejltur væk fra startstedet.
 
Den samlede distance er lidt mere end 1.200 km plus 5 færgeoverfarter over fjorde, sund og bælter. Det hele skal gennemføres inden for for 90 timer.
 
Løbet køres efter samme regler som det legendariske Paris-Brest-Paris. SBS er derfor ikke et cykelløb, men er en 'brevet', som er et fransk ord, der betyder 'diplom' eller 'prøve'. Man kører ikke mod de andre deltagere, men alene eller sammen med dem, som det passer.

Der kan kun deltages ved køb af en fuld overnatningspakke, der omfatter overnatning ved start, to ophold i Sverige, et i Norge og ved målet i Kristiansand. I pakken er også morgen- og aftensmad og transport af en taske mellem overnatningsstederne, mens der i overensstemmelse med de franske regler ikke ydes support på selve ruten.

S-B-S er en enestående cykeloplevelse. Hjemmesiden her vil sørge for, at alle interesserede får de nødvendige informationer i tiden op til brevet'en. Det vil også være her, at deltagerne kommer til at tilmelde sig til arrangementet.

 
Seneste opdatering: 
 

Tilmelding og kvalifikation til SBS 2021

 
 
Tilmeldingen vil åbne i begyndelsen af januar 2021. Tilmeldingen vil være åben i et par dage. Hvis der er flere tilmeldte end der er pladser, vil der blive tildelt startpladser ved en lodtrækning blandt de tilmeldte. Dette for at der ikke bliver noget stress omkring selve tilmeldingen. Der er som i de to forgående SBSer reserveret 25 pladser til Danskere, 25 pladser til Svenskere og 25 pladser til Nordmænd/Finner. Det maksimale antal deltagere vil blive 100 som i tidligere år.
 
Kvalifikationskravet er blevet ændret i foråret 2020 som følge af Corona-krisen, så man nu kan kvalificere sig både i 2020 og 2021. Arrangørerne forbeholder sig ret til at justere kvalifikationskravet, når Coronakrisen er overstået, da man på nuværende tidspunkt ikke kan forudse konsekvenserne af krisen Læs mere her. 


Siden er foreløbig under ombygning, så hav lidt tålmodighed - den skal nok nå at komme op i god tid inden SBS og vil blive opdateret efterhånden som organisationen bag løbet får løbets detaljer på plads.