Velkommen til Super Brevet Scandinavia's hjemmeside.

Riding through Sweden
 
 
Siden er under ombygning, så hav lidt tålmodighed med os - den skal nok nå at komme op inden næste SBS løber af stablen i 2021.

S-B-S er et fælles nordisk langdistancecykelløb, der arrangeres af Audax Clubs Nordiques. Løbet køres hvert fjerde år - næste gang i august 2021.

Løbets startsted er Hirtshals i Nordjylland, kører over Sjælland til Helsingør og videre op gennem Sverige, ind i Norge og til målet i Kristiansand. Den samlede distance er omkring 1.200 km, som skal køres inden for 90 timer.

Løbet køres efter samme regler som det legendariske Paris-Brest-Paris. Derfor er det lidt misvisende at betegne S-B-S som et cykelløb. Det er en 'brevet', som er et fransk ord, der betyder 'diplom' eller 'prøve'. Man kører ikke mod de andre deltagere, men alene eller sammen med dem, som det passer.

Der kan kun deltages ved køb af en fuld overnatningspakke, der omfatter overnatning ved start, to ophold i Sverige, et i Norge og ved målet i Kristiansand. I pakken er også morgen- og aftensmad og transport af en taske mellem overnatningsstederne, mens der i overensstemmelse med de franske regler ikke ydes support på selve ruten.

S-B-S er en enestående cykeloplevelse sammen med ligesindede cykelentusiaster. Hjemmesiden her skal sørge for, at alle interesserede får de nødvendige informationer i tiden op til brevet'en. Det vil også være her, at deltagerne kommer til at tilmelde sig til arrangementet.

Super Brevet Scandinavia i 2013 markerede arrangementets 20års jubilæum og var den 6. udgave af denne fællesnordiske brevet. Vi har efterladt alle informationer fra Super Brevet Scandinavia 2017, så du kan danne dig et indtryk af brevet'en. Gå på opdagelse i gallerierne i venstre-menuen - åbn og scroll gennem billederne fra samtlige udgaver.